LifeAir IonFlow : Spitstechnologie ivm fijnstof

Voordelen van de Ionflow van Lightair

DOELTREFFEND: Testen uitgevoerd door SP (het Zweedse Nationale Test- en Onderzoeksinstituut) en andere onafhankelijke onderzoek instituten tonen dat de LifeAir IonFlow 50 Sky meer dan 99% van alle in de lucht zwevende deeltjes (0,02 – 5 micron), zoals stof, rook, pollen, bacteriën, virussen, fungi, schimmels, huidschilfers van huisdieren, allergenen, enz…in minder dan 5 uur uit een ruimte verwijdert. De luchtreiniger verliest geen effectiviteit in de tijd zoals wel het geval is bij luchtreinigers voorzien van filters. In een normale mechanisch geventileerde ruimte is de binnenlucht altijd meer vervuild dan de buitenlucht. Zelfs vier tot vijf keer meer. Steeds meer mensen hebben last van astma, allergieën en andere gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratiestoornissen.
Vaak zijn die problemen het gevolg van een vervuilde binnenlucht.

MILIEUVRIENDELIJK PRODUCTIEPROCES: LightAir gebruikt gerecycleerde materialen en voldoet aan de RoHS-richtlijn. De Engelse afkorting RoHS staat voor “Restriction of Hazardous Substances” (vermindering van gevaarlijke stoffen). Deze richtlijn bant nieuwe elektrische en elektronische uitrusting met te veel cadmium, kwik, zeswaardig chroom, de vlamvertragers polygebromeerde bifenyl (PBB) en polygebromeerde difenylether (PBDE) van de Europese markt. Bovendien is de Ionflow 50 nauwelijks hoorbaar met een geluidsniveau van minder dan 7 dB. De meeste commerciële luchtreinigers produceren tussen 30 en 60 dB, sommige zelfs nog meer. Ter vergelijking, 63 dB is het geluidniveau van een wasmachine of een grasmaaier.

OZONVRIJ: 0 ppb (parts per billion of deeltjes per miljard) uitstoot. Ter illustratie: de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) legt een uitstootnorm van maximaal 0,05 ppm (parts per million of deeltjes per miljoen, 0,05 ppm is gelijk aan 50 ppb) ozon op voor medische toestellen die binnen worden gebruikt. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) hanteert voor omgevingslucht een nationale norm van 0,08 ppm ozon. Dat is de maximale gemiddelde hoeveelheid ozon die buitenlucht over een periode van acht uur mag bevatten. Veel luchtreinigers op de markt stoten tot 300 ppb uit. Ga naar www.epa.gov voor meer informatie.

ENERGIE-EFFICIËNT: De LifeAir IonFlow 50 Sky werkt middels een transformator op slechts 7 Volt en verbruikt minder dan 7 W. Dat is 10% van het verbruik van een gewone gloeilamp of zo’n 10% van een filter luchtreiniger met “gelijke” capaciteit. De decoratieve LED verlichting is energie zuinig en heeft een levensduur van 75.000 uur. De LightAir IonFlow 50 Sky is onderscheiden met de Energy Star. Producten krijgen dit logo als ze de emissie van broeikassen helpen voorkomen door aan de strenge energie-efficiënte richtlijnen van de EPA en het Amerikaanse ministerie van Energie te voldoen. Ga naar www.energystar.gov voor meer informatie. Heeft u de LightAir continu aanstaan (hetgeen wij aanraden in verband met het continu ontstaan en binnendringen van verontreinigingen) dan zijn uw energiekosten, bij een kW prijs van 0,11 eurocent, slechts zo'n 7 euro per jaar!

ZUINIG: Filters vervangen hoeft niet meer. Indien nodig afwassen in warm zeepsop volstaat. De meeste luchtreinigers op de markt zijn uitgerust met dure filters die minstens twee keer per jaar moeten worden vervangen.
Gemiddeld kost een compleet filterset tussen de 75 en 150 euro of zelfs nog meer.
Elk jaar kosten die luchtreinigers dus 150 tot 300 euro extra.

COMPACT: Klein en mobiel. Past in elk interieur.

GEBRUIKSVRIENDELIJK, PLAATSEN EN ONDERHOUDEN: Gewoon even de stekker insteken en de LightAir IonFlow 50 Sky doet de rest. Zeven dagen per week, dag en nacht.
Maak de collector om de twee weken of indien nodig vaker, schoon in een warm zeepsop.

LET OP: Er worden momenteel een aantal producten aangeboden die beweren ionen te produceren. In veel gevallen is de capaciteit van deze systemen echter veel te klein en zijn de ionen slechts tot op een paar meter buiten het systeem waarneembaar, of erger nog de ionen die worden geproduceerd verlaten het systeem zelfs niet. Hetgeen overblijft is een muffe lucht die duidt op de productie van ozon! Dergelijke systemen zijn slecht voor de gezondheid en vooral voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. De gepatenteerde IonFlow 50 Sky is als enige in zijn soort 100% ozon vrij. Vraag voor aanschaf altijd de officiële testrapporten op die de goede werking en de ozonvrije werking aantonen. Let bij de beoordeling van het testrapport op de gebruikte testruimte. Een goed resultaat in een ruimte van 1m3 is immers makkelijk te realiseren in vergelijking met een normale leefruimte. Vraag bij een ionisatieluchtreiniger naar officiële testen waarbij tevens wordt aangegeven hoeveel ionen zich er in 1 cm3 lucht op 1 meter van het apparaat bevinden! De specificaties van de IonFlow producten treft u aan onder "modellen".

Als je beseft hoe slecht kwaliteit binnenshuis kan zijn, gun dan jezelf en je medebewoners een gezond binnenklimaat. Ga naar het bestelformulier en schaf je een IonFlow van LightAir aan !

Verdeler Lightair Ionflow Surface Style Sky Solution Air Purifiers --- Luchtzuiveraars --- Luchtfilter Luchtionisers --- Negatieve Ionen --- Fijnstof deeltjes --- Fijnstoffilter